Qivit


Go to content

BEHANDELING

BEHANDELING


BEHANDELING

Wellicht vraagt u zich af hoe een behandeling bij een acupuncturist precies gaat. Daarom volgt hier een korte omschrijving van wat u kunt verwachten.

Bij het eerste consult wordt er een anamnese afgenomen. Een anamnese is een vraaggesprek, waarin u vragen gesteld worden over uw levenswijze en gezondheid. Dit geeft de acupuncturist een beter beeld van de achtergronden waartegen de klachten zich voordoen.

Ook zal de acupuncturist uw pols willen voelen en is het gebruikelijk dat er naar uw tong gekeken wordt. Hieruit haalt de acupuncturist waardevolle informatie. Uiteindelijk kunt u ontspannen op een behandeltafel gaan liggen en zal de acupuncturist één of meerdere zeer dunne acupunctuurnaalden plaatsen. Ook is het mogelijk dat er andere technieken toegepast worden.

Tevens kunt u adviezen krijgen met betrekking tot bijvoorbeeld voeding of leefstijl.

Een vervolgbehandeling bestaat veelal uit een korte evaluatie en het opnieuw toepassen van acupunctuurtechnieken.

Er zijn over het algemeen ongeveer 4 a 5 behandelingen nodig om te zien of acupunctuur het beoogde effect heeft weten te bereiken. Normaal gesproken wordt er gestart met 1 behandeling per week of per twee weken. Bij onvoldoende resultaat wordt geëvalueerd of voortzetten van de behandelingen gewenst is. Bij positief resultaat kan de frequentie van behandelingen afgebouwd worden.Back to content | Back to main menu