Qivit


Go to content

OOR-ACUPUNCTUUR

ACUPUNCTUUR


OORACUPUNCTUUR

Naast reguliere acupunctuur kan de acupuncturist ook kiezen voor ooracupunctuur of een combinatie van beide therapieŽn.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt het oor gezien als een weerspiegeling van het gehele menselijk lichaam. Ieder punt in het oor heeft invloed op een onderdeel in het lichaam en tegelijkertijd op een plek in de hersenen. De acupuncturist zal met een zogenaamde puntzoeker en informatie uit uw VAS (Vasculair Autonoom Signaal uit het aantal slagen in de pols) bepalen wat het geÔndiceerde gebied in het oor wordt. Het geÔndiceerde gebied wordt eerst schoongemaakt met alcohol om ontstekingen te voorkomen. Dan worden aparte naaldjes gebruikt. Deze zijn veel kleiner dan acupunctuurnaalden en worden in de oppervlakte van het oor geprikt. Deze kunnen eventueel door middel van een pleister wat langer in het oor blijven. Voor kinderen of mensen met naaldangst kan gekozen worden voor korrels in plaats van naaldjes.
Het stimuleren van het geÔndiceerde gebied in het oor kan ook door middel van andere technieken, zoals massage of een andere temperatuur.
Ooracupunctuur wordt onder andere toegepast bij overgewicht, depressie en hoofdpijn, allergieŽn, slapeloosheid en kan helpen bij het stoppen met roken.
Back to content | Back to main menu